Waarom gevelreiniging voor uw bedrijfspand?

Als je denkt dat gevelreiniging alleen nodig is bij vervuiling zoals graffiti, dan heb je het mis. Een gevel raakt namelijk ook vuil van organische en atmosferische vervuiling. Dit is vuil dat uit de natuur en van mensen af komt. Denk hierbij aan (zure) regen, wind en uitlaatgassen. Dit soort vervuiling kan nadelige gevolgen hebben voor een bedrijfspand. Gevelreiniging is hier de oplossing voor.

Beter leefklimaat in het pand
Bij gevelreiniging zorg je ervoor dat je vocht uit het pand houdt. Dit is belangrijk omdat een te hoge luchtvochtigheid slecht is voor onze gezondheid. Je kan fysieke klachten ontwikkelen als: pijnlijke spieren, problemen met de gewrichten en problemen met de luchtwegen. Maar het kan ook schimmel veroorzaken. Inademing van schimmelsporen kan aanleiding geven tot allerlei allergische klachten zoals hoesten, verstopte neus, benauwdheid, vermoeidheid, etc. Het oplopen van dit soort klachten is nooit gewenst, maar zeker in deze tijd is dit een onderwerp om extra aandacht aan te besteden.

Waarde van pand verhoogt
Naast dat het pand er een stuk frisser uitziet, hierdoor aantrekkelijker oogt en dus in waarde omhoog gaat. Voorkom je ook nog eens dat het in waarde zakt doordat je gevelonderhoud voorkomt. Een pand dat niet aan gevelonderhoud doet, heeft kans op schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het groeien van mos op een gevel, bij vorst zal dit uitzetten en dit veroorzaakt vorstschade dat gevels kan laten scheuren.

Verlagen van energiekosten
Een vochtig pand heeft ook meer energie nodig om te verwarmen. Hoe vochtiger het pand van binnen, hoe meer het moet stoken om het van binnen te verwarmen en men dus meer energiekosten verbruikt. 

Het weghouden van insecten en ongedierte
Hoge luchtvochtigheid trekt insecten en ongedierte aan. Dit zorgt er dan ook voor dat het pand een ware hotel voor insecten en ongedierte kan worden als het vocht niet uit het pand wordt gehouden. 

Wij verzorgen gevelreiniging met onze eigen hoogwerker bij bedrijfspanden. Zie hieronder een foto van gevelonderhoud bij onze klant Quoratio Bunnik. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gevelreiniging